Ahorrar con el aire acondicionado

Consells per estalviar fent servir l’aire acondicionat

Aire Condicionat

Amb l’arribada del bon temps, són d’agrair tots els consells per estalviar amb l’aire condicionat.

A l’estiu, la major part del nostre país sofreix elevades temperatures que no ens deixen treva en tot el dia. Tenim algunes zones més seques i unes altres una mica més humides, però el que és comuna en totes elles, és que un aparell d’aire condicionat pot convertir-se en imprescindible per resistir millor les inclmencias dels mesos estivals.

Passem llargues jornades fora de la nostra casa i quan tornem després d’aquest dur dia de treball, la qual cosa més ens ve de gust és asseure’ns en el sofà, amb l’aire condicionat posat, per relaxar-nos una mica abans de tornar a la dura realitat.

Moltes vegades ens tallem a l’hora d’utilitzar-ho pel fet de ser un electrodomèstic que consumeix una quantitat respectable d’energia i el que provoca que la factura de la llum a final de més pugui donar-nos algun que un altre esglai.

Amb l’evolució de la tecnologia que s’utilitza per fabricar aquestes màquines, el consum ha estat un dels punts més reforçats per part dels fabricants. Cada vegada gasten menys el que ajuda a la butxaca de l’usuaris que decideixen instal·lar un condicionador en la seva llar.

Però segueix havent-hi un extens volum d’aparells antics, que no estan tan ben optimitzats en aquest sentit, per la qual cosa sempre està ben conèixer alguns consells i trucs per estalviar diners amb l’aire condicionat. Qualsevol cosa és bona si serveix per reduir la factura a final de mes.

En les properes lineas anem a parlar sobre això.

Has de comprar un aire condicionat? Que sigui Inverter

Primer de tot potser ets dels quals àdhuc no tens màquina, però estàs pensant adquirir una en breu. Ja que et vas a gastar els diners hauràs de buscar un que tingui tecnologia Inverter.

La tecnologia Inverter permet estalviar considerablement en la factura de la llum amb el teu aire condicionat. Es deu al funcionament de les màquines compresoras. Per dir-ho d’una manera que tothom ho entengui, l’aparell funcionarà sota demanda solament quan sigui necessari. S’eviten arrencades brusques i consumir més energia de la necessària.

Si ja tries un aparell Inverter, el següent que hauràs de tenir en compte és la classificació energètica de la màquina. Intenta trobar una de tipus A++ o superior. També és veritat que quan més elevada sigui més car serà l’aparell, però actualment les A++ tenen una relació qualitat preu molt bona.

En cas que ja tinguis un, segueix llegint.

La instal·lació de les màquines

En general els aire condicionat estan formats per una unitat interior, que és la que proporciona l’aire fred dins de l’estada, i una unitat exterior que és l’encarregada de fer l’intercanvi tèrmic per enfríar el sistema.

És molt important que la unitat exterior estigui en un lloc ben ventilat. Pensa que aquesta part del sistema ha d’expulsar tota la calor de l’interior i si no té aquesta bona ventilació necessària, no rendirà al màxim i consumirà més.

També és recomanable que estigui en un lloc ombrívol, així que si la teva ja està instal·lada i li toca el sol constantment, et recomanem que utilitzis algun tendal o similar per fer-li ombra.

Quant a la màquina interior, l’ideal és que estigui, també, en un lloc amb bona ventilació, com per exemple damunt de portes i finestres.

En cas que hagis de comprar una màquina nova i fer la instal·lació, és molt recomanable seguir aquests consells.

L’aïllament ho és tot

De poc servirà el millor i més potent sistema d’aire condicionat si el teu habitatge no està ben aïllada o deixes portes i finestres obertes.

Sempre que vagis a fer ús de l’aire, assegura’t de tenir tot ben tancat. Fins i tot de vegades, si incideix molt sol sobre les finestres, és recomanable baixar persianes.

També cal revisar que tot tancament correctament i, en cas negatiu, solucionar els possibles problemes. Actualment la major part de l’energia dels habitatges espanyols es va per les finestres i portes per mal aïllament.

Mode Eco i Sensors

La majoria dels aparells porten incorporat una manera de funcionament Ressò, o economizador. Això permet que la màquina no funciona al 100% dels seus posibiliades consumint menys del normal. Aquesta manera de funcionament és molt útil a les nits o quan estem descansant a la nostra casa. Fes ús d’ell sempre que et sigui possible.

A més d’altres màquines tenen sensors de presència amb els quals activen la seva manera Ressò quan no hi ha ningú en l’estada i tornen a encendre l’aire condicionat quan arriba algú.

Apagar l’aire quan no ho utilitzis

Sembla una ximpleria, però és clar que si no vas a estar a casa, apaga l’aire i deixaràs de tirar els diners per les finestres. A més sempre és recomanable, quan arribes, esperar u 10 minuts abans d’encendre-ho i apagar-ho uns 30 minuts abans d’anar-te. La teva butxaca ho agrairà.

Conclusions

Aquest estiu va a ser molt calorós. Segons els experts, igual o pitjor que el delo 2015. És necessari sacrificar el nostre confort per estalviar en la factura de l’electricitat? No si segueixes aquests consells.

Corre una falsa llegenda urbana que diu que si tens encès l’aire condicionat tot el dia, gasta menys que si ho encens solament en moments puntuals. Això, senyors, és fals. No és com en la calefacció amb radiadors i caldera de gas que existeix una calor remantente en els radiadors que serveix per escalfar l’estada fins i tot després de apgar la caldera. L’aire condicionat solament fa efecte quan ho tenim encès i gens més.

Així que encén l’aire condicionat sol quan vagis a estar a casa, assegura’t que ho tens tot tancat perquè no s’escapi res i no t’ho deixis mai encès i ja tens part de la batalla guanyada contra les elevades factures elèctriques.

 

Deixa un comentari