Quina caldera de gas escollir

Tipus de calderes de gas

Calderas de gas

Existeixen un gran nombre de tipus diferents de calderes de gas per a la calefacció o l’aigua calenta.
Moltes vegades la decisió es basa en les necessitats del client. No serà el mateix un que tingui un gran espai on instal·lar una caldera de gasoil juntament amb el seu respectiu dipòsit, que algú que viu en un pis petit o apartament sense espai extra per a grans instal·lacions.
I moltes altres hem de tenir en compte el pressupost del client tant per a la compra del dispositiu com per al combustible, o per a l’ús que se li va a donar.
En triar entre calderes cal tenir diverses coses en consideració. La grandària del producte, el tipus d’eficiència, la construcció, l’energia, etc. Tots aquests aspectes tindran un impacte important en la seva llar i en la seva factura energètica.
Per aquesta raó ha de prendre’s el seu temps a l’hora de triar l’opció més adequada. Pensi detingudament sobre que article adquirir.

Calderes convencionals

Aquestes són les que utilitzen un dipòsit com emmagatzematge per subministrar aigua calenta. L’aigua s’escalfa a través d’uns bescanviadors de calor de ferro colat. Una vegada que aquest aigua s’ha esgotat, pot haver-hi un retard en el subministrament d’ACS.
Tendeixen a requerir més espai que les mixtes o *combi, a causa que utilitzen un dipòsit per a l’aigua calenta. Al mateix temps aquest motiu provoca que la instal·lació sigui una mica més complicada que amb les *combi o mixtes.
Els models més antics de les convencionals tendeixen a ser menys eficients energèticament, però gràcies als avanços en el sector de la calefacció els nous models solen tenir millors rendiments, optimitzant la despesa del combustible.

Calderes de gas mixtes o convi

Subministren aigua directament a la xarxa sense necessitat d’emmagatzemar o acumular l’aigua calenta. Com a resultat subministren l’ACS sota demanda amb quantitat il·limitada.
En contraposició, segons el model, pot trigar diversos segons a escalfar l’aigua i l’aprovisionament no és instantani.
Són ideals per a propietats petites així com pisos i apartaments.
També proporcionen aigua calenta a pressió, per la qual cosa si adquireix una d’aquestes no haurà de preocupar-se per això a l’hora de prendre’s una dutxa.
Avui dia existeixen molts models amb eficiències i rendiments molt elevats, en alguns casos de fins al 110 % gràcies a la tecnologia de condensació.

Caldera de condensació

No són estrictament una categoria de caldera. Es tracta d’un atribut aplicat a les tradicionals. Per exemple, podem tenir una mixta o *combi que, a més, sigui de condensació.
Són més eficients en el procés de generació d’aigua calenta, ja que capten part de la calor produïda pels gasos de fuita, per tornar a utilitzar-los en el procés de calefacció. Això significa que rep més calor que les tradicionals, la qual cosa permet estalviar diners en el combustible.
Recentment ha entrat en vigor la nova normativa en matèria de calderes i s’han deixat de fabricar totes les que no són d’aquest tipus.
Com pot estalviar en calefacció
Per començar a aconseguir-ho hauria de canviar la seva caldera per una d’alta eficiència. Però, de què li serviria una caldera amb un gran rendiment i el millor sistema de calefacció, si deixa que tot aquest confort s’escapi?
Per això és fonamental que contempli l’aïllament de la seva llar. Aquest aspecte és vital i a tenir en compte si vol gastar el menys possible en calefacció.

Calderes de gas

Altres calderes de gas

En aquest article ens hem centrat en calderes de gas convencional. El Gas Natural o Gas Ciutat és un dels combustibles per a calefacció més estesos en la majoria de les ciutats del nostre país. A causa d’aquesta gran expansió, és un dels combustibles més usats en calefacció i aigua calenta, a més de ser net i fàcil d’utilitzar.
Per això ho utilitzen les famílies que volen escalfar la seva llar i oblidar-se de tot la resta. A més les calderes d’aquest tipus de combustible, són petites i compactes, amb el que es poden instal·lar en gairebé qualsevol habitatge. Finalment, l’altra gran avantatge, és el fet que només paga pel que consumeix i que l’índex energètic del gas, és un dels més elevats dins dels combustibles utilitzats per a calefacció.
D’altra banda, en ocasions no podem utilitzar-ho per als nostres sistemes, i hem de decantar-nos per altres possibilitats, com, per exemple, la biomassa, el gasoil o el gas metà. Aquests altres combustibles seran motius de futurs articles que espero els sigui d’utilitat per a la perfecta elecció del seu sistema ideal.

Deja un comentario