T'ajudem a trobar la caldera que necessites

Quina caldera necessito

Calderes de gas

Les calderes per a calefacció són articles imprescindibles en moltes cases per obtenir aigua calenta sanitària i escalfar la llar. Bàsicament la seva funció és la de transformar en calor l’energia produïda per un combustible donat, que pot ser el gas natural, el metà o el propà. D’altra banda existeixen les de gasoil, però això serà motiu d’un altre futur article.
D’aquesta manera, aquesta energia transformada en calor haurà de ser distribuïda a través de circuits d’aigua en totes les estances gràcies a sistemes de radiadors o canonades presents a cada habitació.

 

Quina caldera escollir

Podem fer aquesta classificació de diferents maneres encara que la que suggerim nosaltres és la que té a continuació:

 • Segons el lloc d’instal·lació:
 • podran ser interiors o exteriors.
 • Segons el tipus d’instal·lació: podran ser fixes, *semi-fixes o mòbils.
 • Segons el tipus de calefacció: poden ser per a calefacció interna o externa.
 • Procediment per fer circular la calor: canonades d’aigua des de l’aparell o aire calent.
 • Procediment per fer la circulació d’aigua: de circulació natural o forçada.
 • Segons es realitza la combustió: Tipus A, Tipus B o Tipus C.
 • Pel tipus de càmera: estanca, càmera oberta, baixa temperatura o alta temperatura.
 • Pel tipus de combustible: a gas, metà, *gpl, gasoil, *pellet, llenya,…
 • Pel tipus de combustió: combustible sòlid, líquid o de recuperació.
 • Pel tipus de bescanviador d’energia: condensació o tradicional.
 • Pel contingut d’aigua en comparació de la superfície.
 • Per la pressió màxima de treball.
 • Per la producció màxima de vapor per hora.
 • Per la classe d’eficiència energètica, mesura en estels.

Com escollir una caldera

Hi ha tantes possibilitats diferents de classificacions com a varietat de casos possibles on instal·lar-les. Per triar la que millor s’adapti a les seves necessitats de calefacció i aigua calenta, deixi’s assessorar per un professional. Haurà de tenir en compte aspectes com si solament va a ser para el seu sistema de calefacció o si bé li servirà per aconseguir aigua calenta sanitària. També haurà de tenir en compte la superfície que voldrà escalfar, si l’espai és gran necessitarà un grau major d’energia. Depenent d’on vulgui instal·lar-la també haurà de buscar el tipus més adequat, així com les necessitats i requisits a l’hora de fer-ho. Cada Comunitat Autònoma té la seva pròpia normativa, per la qual cosa li recomanem que demani assessorament per assegurar-se que l’està complint i que no està cometent cap irregularitat. Per descomptat, es tracta de dispositius perillosos pel fet d’utilitzar combustibles altament volàtils, per la qual cosa deixi la seva instal·lació en mans de professionals.

A continuació parlem d’alguns d’aquests productes segons les classificacions detallades anteriorment.

 

Que caldera elegirModel de caldera de gas de la marca Vaillant

Les calderas murals per a us domèstic

Se solen fabricar generalment amb un bescanviador de calor d’acer que permeten una resistència adequada per al seu treball. Estan adaptats per suportar altes temperatures i la corrosió provocada pel procés de combustió de la flama.

Aquest tipus de generador de calor, sol estar equipat amb un *hervidor de reduïdes dimensions per a la producció d’aigua calenta sanitària i amb una alta capacitat d’intercanvi i, en altres casos, per a l’intercanvi ràpid, en forma de petit bescanviador de plaques.

Se solen fabricar en tres tipus diferents:

 • Tipus A: de càmera oberta. Ja no estan permesos i es col·locaven en espais oberts.

Què és una caldera estanca

 • Tipus B: de càmera oberta amb tir natural de combustió. S’han d’instal·lar en llocs ben ventilats, excloent expressament els banys, dormitoris i habitacions on hi hagi xemeneies sense una presa d’aire independent. També és possible instal·lar-les a l’aire lliure per evitar la formació d’acumulacions de monòxid de carboni o la deficiència d’oxigen.

Què és una caldera de condensació

 • Tipus C: de càmera estanca o tancada amb tir forçat de combustió. Se segella i la combustió es realitza gràcies a l’aspiració d’aire des de l’exterior a través d’una entrada. Per tant es pot col·locar en qualsevol local sempre que estigui ben ventilat per evitar les concentracions de gasos com a resultat de possibles fuites en les unions.

Que es una caldera estanca. Que es una caldera de condensación

Quina caldera és millor

En l’actualitat estan prohibides les de tipus A i s’estan prohibint les de tipus B. A més es recomana l’ús de les de Tipus C, entre altres coses, per la seva millor eficiència energètica.

Quan s’instal·la en la paret, l’anomenem mural. En cas que es trobi recolzada sobre el sòl, se li nomenarà dempeus.

Com funciona una caldera de gas

El tipus més freqüent en les llars per a calefaccions individuals, són les mixtes o *combi (tant per a hivern com *per al estiu), amb càmera segellada de gas natural o *GLP.

Un dels principals components i l’autèntic cor fonamental de la màquina és la cambra de combustió (cremador) on es crema el combustible (per exemple el gas natural) realitzant-se la mescla amb l’oxigen de l’aire, desenvolupant així la calor necessària per a l’escalfament de l’aigua.

La flama pilot és una espurna que s’obté d’activar dos elèctrodes al moment apropiat, és la que s’encarrega d’encendre la flama que realitzarà la combustió del combustible.

Si és d’alta eficiència, la qual cosa significa és que va ser construïda amb solucions tecnològiques adequades per a l’explotació de la major part possible de l’energia continguda en el combustible, subministrant-la en forma d’aigua calenta, produint una major eficiència a l’hora de produir aigua calenta amb la menor quantitat de combustible possible.

En les mixtes o *combi existeix la possibilitat de comptar amb aigua calenta instantània o d’acumulació.

 

Como funciona una caldera

Deixa un comentari